Εισαγωγή

Κατηγορία Γενικά

Το NTC σύστημα μάθησης είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Το πρόγραμμα είναι το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας στον τομέα της δημιουργικής μάθησης και σκέψης. Κατά τη δημιουργία του προγράμματος συμμετείχαν εμπειρογνώμονες από διάφορες χώρες. Το NTC σύστημα μάθησης εφαρμόζεται στις πόλεις της Σερβίας, αλλά και στις γειτονικές χώρες (ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Κροατία και Σλοβενία). Στην δημιουργία του προγράμματος, συμμετείχε μια διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων (της Ιταλίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Σιγκαπούρης, των ΗΠΑ και της Σερβίας) σε διάφορους τομείς: νευροφυσιολογία, παιδαγωγική, ψυχολογία, παιδιατρική και ειδική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 15 χώρες της Ευρώπης, με την υποστήριξη των οικείων Υπουργείων Παιδείας (της Σερβίας, της Σλοβενίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας και του Μαυροβούνιου), της UNICEF (Βοσνια και Ερζεγοβίνη) και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Κροατία, Νορβηγία, Ιταλία, Ρουμανία).

 

NTC πρόγραμμα

 

  • Αυξάνει το επίπεδο των διανοητικών ικανοτήτων των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα
  • Αποτρέπει τα προβλήματα της συγκέντρωσης και της απόσπασης της προσοχής στη σχολική περίοδο
  • Αναπτύσσει τo συντονισμό και τις κινητικές δεξιότητες
  • Αναπτύσσει την ταχύτητα της σκέψης, την ταχύτητα της συσχέτισης των πληροφοριών και της διαδικασίας συναγωγής συμπερασμάτων (λειτουργική γνώση)
  • Όλα τα παιδιά μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα, και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ανίχνευση των προικισμένων παιδιών και ενθαρρύνει την ανάπτυξη των ταλέντων τους.

 

Πως λειτουργούμε?

 

NTC σύστημα μάθησης είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με τις ανακτημένες γνώσεις και δεξιότητες θα μπορούν να το εφαρμόσουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες με τα παιδιά.

 

Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και των γονέων διεξάγεται σε σεμινάρια, διαλέξεις και εργαστήρια.

 

Το NTC σύστημα μάθησης υλοποιείται σε 15 χώρες της Ευρώπης, εκ των οποίων σε 6 υλοποιείται διαπιστευμένα (Σερβία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Δημοκρατία της Τσεχίας, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κροατία), και στα υπόλοιπα 8 κράτη πραγματοποιείται σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΠΓΔΜ, Ιταλία, Σλοβακία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Ελβετία). Σε αρκετές χώρες, το πρόγραμμα βρίσκεται σε πιλοτική φάση (Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Αυστρία).

Οι Συντελεστές του Συστήματος

Διαβάστε για τους εμπνευστές και δημιουργούς του NTC Συστήματος.

Ράνκο Ράγιοβιτς

  Δημιουργός του NTC Συστήματος Μάθησης.  Γιατρός με ειδίκευση στην νευροενδοκρινολογία.      

Ούρος Πέτροβιτς

  Συνδημιουργός του NTC Προγράμματος Μάθησης.  Υπεύθυνος των Προγράμματων NTC για σχολεία        

Τάνια Μπάμπιτς

  Εκπρόσωπος για την Ελλάδα του NTC Συστήματος Μάθησης. 

Μίνα Μπανούση

  Εκπρόσωπος για την Ελλάδα του NTC Συστήματος Μάθησης. 

Ζωή Τσιμπλούλη

  Συνεργάτης του NTC Συστήματος Μάθησης. 

ntcucenje.com

Επισκεφτείτε την σελίδα των συγγραφέων και δημιουργών του NTC συστήματος ΕΔΩ (Σέρβικα). Θα βρείτε πληροφορίες για τις Ευρωπαϊκές δράσεις και σεμινάρια καθώς και για πρόοδο εξάπλωσης του προγράμματος.

 

 

logofb-logo